
Jagodna sladica v kozarčku po receptu Vibrant Plate
Porcije:
5
Skupen čas:
22
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
2
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 130 g maslenih piškotov FINEST BAKERY
- 50 g masla
- 350 g jagod SWEET VALLEY
- 2 žlici sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 1 lonček sladke smetane MILFINA
- 250 g sira mascarpone MILFINA
- 50 g sladkorja NATUR AKTIV
- 1 vanilijev sladkor BELLA
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava
- Piškote zmeljemo v drobtine. Maslo stopimo in ga dodamo zdrobljenim piškotom. Vse skupaj dobro premešamo. Piškotne drobtine nadevamo na dno kozarčkov in jih pritisnemo na dno. Po želji prihranimo ščepec piškotnih drobtin za okrasitev.
- 150 gramov jagod očistimo, narežemo in skupaj s sladkorjem v prahu s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire. Polovico jagodnega pireja nadevamo v kozarčke na vrh piškotnega dna.
- Preostale jagode razpolovimo, 3 jagode prihranimo za okrasitev. Jagodne polovičke razporedimo okrog kozarčkov in jih nežno potisnemo ob steno.
- Pripravimo še kremo: sladko smetano stepemo, nato jo zmešamo z mascarpone sirom, sladkorjem in vanilin sladkorjem. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko brez nastavka in jo nabrizgamo v kozarčke. Vrh z žlico lepo pogladimo.
- Na vrh kreme nadevamo preostali jagodni pire, ter okrasimo z jagodno polovičko. Po vrh posujemo še piškotne drobtine.
- Jagodne kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se krema učvrsti in okusi prepojijo. Postrežemo ohlajeno.
Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.