Hot dog sendvič po receptu Vibrant Plate

Porcije: 5
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za zeljnato solato z jabolkom:
  • 1/4 glave mladega zelja
  • 1 sočno jabolko
  • sol in poper LE GUSTO
  • 1 žlica majoneze LOMEE
  • 1/2 žlice gorčice BBQ Bier Senf
  • 1 žlička bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • sok polovice bio limone NATUR AKTIV
  • -----
  • Za čebulo, dušeno v pivu:
  • 2 čebuli
  • sol in poper LE GUSTO
  • 1/2 lončka svetlega piva BERGKÖNIG
  • 1 žlička bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • 1 žlička gorčice BBQ Bier Senf
  • -----
  • Ostalo:
  • 5 hot dog hrenovk
  • 5 rezin slanine
  • 5 hot dog hot dog štručk
  • začimbna omaka z okusom gorčice in kečapa Sausage sauce
  • gorčica BBQ Bier Senf
  • rdeča čebula
  • sir cheddar
  • kisle kumarice
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pripravimo zeljnato solato: zelje in jabolko naribamo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Pustimo počivati pol ure, da se okusi prepojijo.

Pripravimo čebulni nadev: čebuli olupimo in narežemo na lističe. V ponvi jih na zmernem ognju med občasnim mešanjem počasi dušimo, da se čebula zmehča in prične karamelizirati, približno 15 minut. Začinimo s soljo in poprom, nato pa zalijemo s pivom in pokuhamo ša par minut, da pivo izhlapi. Na koncu vmešamo še med in gorčico in odstavimo z ognja.

Hot dog hrenovke ovijemo v rezino slanine in na žaru ali v žar ponvi popečemo z vseh strani. Hot dog štručke razpolovimo in jih ravno tako na žaru popečemo.

Sestavimo hot dog sendviče: na spodnjo plast nabrizgamo bodisi „sausage sauce“ ali „BBQ bier Senf“. Čez nadevamo bodisi zeljnato solato ali čebulni nadev, po okusu. K čebulnemu nadevu dodamo še kisle kumarice in nariban cheddar sir, k zeljnati solati pa rezine rdeče čebule. V štručke nadevamo pečene hrenovke s slanino in po vrh nabrizgamo omako ter postrežemo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate