Hladna paradižnikova juha

Porcije: 4
Skupen čas: 200 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 180 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Paradižnikova juha:
  • 700 g paradižnika, grobo narezanega
  • 1 čajna žlička paprike v prahu LE GUSTO
  • 1 šopek bazilike, grobo nasekljane
  • 1 žlica soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 žlica sladkorja HAPPY HARVEST
  • 2 žlici oljčnega olja BELLASAN
  • sok polovice BIO limone NATUR AKTIV
  • Piščančja nabodala:
  • piščančji file OKUS PODEŽELJA (ca. 400 g)
  • 1 žlica suhih provansalskih zelišč
  • -----
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • malo oljčnega olja BELLASAN za pečenje in okrasitev
  • sveža bazilika za okrasitev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Paradižniku primešamo papriko v prahu, baziliko, sol in sladkor ter ga za približno 3 ure postavimo v hladilnik. Nato ga z mešalnikom pretlačimo v juho, umešamo oljčno olje in limonin sok ter dobro začinimo s soljo in poprom.

Piščančji file narežemo na trakove, ki jih začinimo s provansalskimi zelišči, soljo in poprom. Nataknemo jih na nabodala in jih v vroči naoljeni ponvi pečemo približno 3 minute na vsaki strani.

Juho prelijemo v skledice in jo pokapamo z malo oljčnega olja. Na vsako skledico položimo piščančje nabodalo in okrasimo s svežo baziliko.