Goveja nabodalca - kofte po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za nabodalca:
  • 500 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • 1 čebula NATUR AKTIV
  • 3 stroki česna, drobno sesekljanega
  • sol in poper LE GUSTO
  • kajenski poper
  • 1/2 žličke paprike v prahu LE GUSTO
  • 1 žlička mletega cimeta LE GUSTO
  • 1/2 žličke kumina LE GUSTO
  • origano LE GUSTO
  • šopek peteršilja, drobno nasekljanega
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 2 žlici drobtin HAPPY HARVEST
  • -----
  • Za zeljnato solato:
  • 1/4 glave rdečega zelja
  • 1/4 glave belega ali mladega zelja
  • 1 bio korenje NATUR AKTIV
  • sok polovice bio limone NATUR AKTIV
  • sol in poper LE GUSTO
  • -----
  • Za jogurtovo omako:
  • 1 jogurt MILFINA
  • sok polovice bio limone NATUR AKTIV
  • šopek mete
  • malo česna v prahu
  • sol in poper LE GUSTO
  • -----
  • Ostalo:
  • lepinje ali pita kruh za postrežbo
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava zeljnate solate:
Zelje in korenček naribamo, pokapamo z limoninim sokom in začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo in postavimo na stran. Pred postrežbo lahko vmešamo par žlic jogurtove polivke za več okusa.

Priprava jogurtove polivke:
V skodelici zmešamo jogurt, limonin sok, sol, poper in suhi česen ter sesekljano meto.

Priprava mesa:
Mleti govedini dodamo sesekljano čebulo, česen, začimbe, sesekljan peteršilj, jajce in drobtine. Dobro premešamo in pustimo počivati 15 minut v hladilniku. Nato meso nataknemo na nabodala, jih premažemo z oljem in v ponvi ali na žaru popečemo z vseh strani. Goveja nabodalca postrežemo z lepinjo ali pita kruhom, jogurtovo polivko in zeljnato solato.

Nasvet:
Pazimo, da je meso dovolj lepljivo, da nam med peko ne bo razpadlo. Če bomo nabodala pekli na žaru, lesene dele pred peko za približno eno uro namočimo v vodi, da se ne zažgejo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate