Caprese solata s piščancem in avokadom po receptu Vibrant Plate

Porcije: 2
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 450 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • 1 glava mehke solate
  • 50 g mlade špinače
  • 125 g bambino mocarele MILFINA
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 zrel BIO avokado NATUR AKTIV
  • 1 solatna kumara
  • mleta bučna semena
  • sol in poper LE GUSTO
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • sok bio limone NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piščanca osušimo ter natremo z začimbami: sol, poper, dimljena paprika in česen. Pokapamo ga z oljčnim oljem. Segrejemo težko ponev ter v njej z obeh strani popečemo piščanca do hrustljavo zapečenega. Ko je pečen, ga vzamemo iz ponve, vanjo pa vlijemo kanček vode, ki se bo navzela okusov z dna in se spremenila v slastno omako.

Solato narežemo in operemo ter postavimo v večjo skledo. Dodamo oprano mlado špinačo, polovičke mocarelinih kroglic in češnjevega paradižnika. Kumaro in avokado narežemo na rezine in dodamo na solato.

Piščanca narežemo na rezine ter dodamo na solato. Vse skupaj pokapamo z omako iz ponve.

Čez solato potresemo še mleta bučna semena ter pokapamo s polivko iz oljčnega olja in soka limone.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.