Bagels z jajcem po receptu Vibrant plate

Porcije: 4
Skupen čas: 180 min
Čas priprave: 150 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 300 g moke HAPPY HARVEST
  • 1 žlička suhega kvasa
  • 1 ščepec soli LE GUSTO
  • 180 ml vode
  • nesladkan sojin napitek
  • malo sezamovih semen
  • malo makovih semen
  • -----
  • Za nadev:
  • kremni sir
  • zelenjavni namaz
  • mlada špinača ali solata
  • par rezin kumare
  • avokado
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • sol in poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V skledi zmešamo moko, suhi kvas, sol in vodo ter zgnetemo v elastično testo. Pokrijemo s krpo ter pustimo vzhajati približno 2 uri, da testo dvakratno naraste. Nato ga zvrnemo na pomokano površino in razdelimo na 4 dele. Vsak kos testa zvaljamo v kroglico, nato jo s palcem in kazalcem v sredini preščipnemo, da naredimo luknjo in jo še povečamo. Testo pustimo počivati še 10-15 minut.

Segrejemo pečico na 190°C in velik pekač obložimo s peki papirjem.

Ta čas zavremo širok lonec vode. Ko voda zavre, ogenj znižamo na brbotanje ter v vodo prestavimo testo (odvisno od velikosti lonca, kruh bo v vodi še narastel, zato pustimo dovolj prostora in delamo štručko po štručko). Vsako štručko najprej kuhamo 40 sekund na eni strani, nato jo obrnemo in kuhamo še 30 sekund na drugi strani. Štručko nato vzamemo iz vodne kopeli, jo odcedimo in previdno prestavimo na pekač.

Kuhane štručke premažemo s sojinim mlekom (lahko tudi navadno mleko ali jajce) ter posujemo s sezamovimi semeni in makom.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut, da bagelsi narastejo in se zlato zapečejo. Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in prestavimo na kuhinjsko rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Za postrežbo bagels prerežemo čez polovico ter kruh premažemo s kremnim sirom ali zelenjavnim namazom. Dodamo zelenjavo (špinača, solata, avokado, kumare, lahko tudi npr. paradižnik in drugo). Čez nadevamo še jajček, ki smo ga spekli na oko in začinili s soljo in poprom, nato pa pokrijemo s vrhnjo polovico bagelsa in postrežemo.

Nasvet: bagels so najboljši sveži tisti dan, naslednji dan jih lahko pred postrežbo popečemo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.