Zimski pesto

Pesto prelijemo z nekaj repičnega olja, da mu podaljšamo obstojnost.

Porcije: 1
Skupen čas: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 200 g:
  • 100 g bučnih semen ISS ECHT STEIRISCH
  • 50 g trapista MILFINA
  • 1 majhen strok česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 60 ml bučnega olja ISS ECHT STEIRISCH
  • 60 ml repičnega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Pesto prelijemo z nekaj repičnega olja, da mu podaljšamo obstojnost.

Priprava:

Priprava

Segrejemo ponev in v njej pražimo bučna semena tako dolgo, da začnejo pokati. Sir naribamo, česen olupimo in ga narežemo na tanke rezine. Peteršilj operemo in ga grobo nasekljamo. Vse sestavine razen soli prestavimo v visoko posodo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladko kašo. Pesto solimo in ga nadevamo v lepe kozarce.