Vložene hruške z ingverjem

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 30 min + 1 noč za mariniranje
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 2 srednje velika kozarca za vlaganje:
  • 4 trde hruške
  • kos ingverja
  • 2 žlici sladkorja DIAMANT
  • pol bio limone
  • 20 ml jabolčnega kisa LOMEE
  • 500 ml vode
  • limonin timijan
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Olupljene hruške razpolovimo in jim odstranimo peščišče, olupljen ingver pa narežemo na lističe. V loncu zmešamo sladkor, limonin sok, nastrgano limonino lupinico, kis, ingver in vodo. Limonin timijan operemo, z njega otresemo vodo in lističe drobno sesekljamo. Timijan in hruške damo v pripravljeno limonino vodo in približno 5 minut kuhamo pri nizki temperaturi. Pazimo, da hrušk ne razkuhamo, saj morajo ostati čvrste na ugriz. Lonec odstavimo, iz prevretka vzamemo hruške in oboje pustimo, da se ohladi. Hruške damo nazaj v ohlajeni prevretek in jih v njem mariniramo čez noč. Naslednji dan vložene hruške prelijemo v čiste kozarce za vlaganje.