Vložene hruške z ingverjem

Porcije: 2
Skupen čas: 510 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 8 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 trde hruške, olupljene in razpolovljene
  • manjši kos ingverja, olupljen in narezan na lističe
  • 2 žlici sladkorja HAPPY HARVEST
  • pol bio limone
  • 20 ml jabolčnega kisa LOMEE
  • 500 ml vode
  • limonin timijan
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Razpolovljenim hruškam odstranimo peščišče.

V loncu zmešamo ingver, sladkor, limonin sok, nastrgano limonino lupinico, kis in vodo. Limonin timijan operemo, z njega otresemo vodo in lističe drobno nasekljamo. Timijan in hruške damo v pripravljeno limonino vodo in približno 5 minut kuhamo pri nizki temperaturi. Pazimo, da hrušk ne razkuhamo, saj morajo ostati čvrste na ugriz. Lonec odstavimo, iz prevretka vzamemo hruške in oboje pustimo, da se ločeno ohladi.

Ohlajene hruške damo nazaj v ohlajeni prevretek in jih v njem mariniramo čez noč.

Naslednji dan vložene hruške prelijemo v čiste kozarce za vlaganje.