
Tropska marmelada z ananasom, mangom in kokosom
Porcije:
3
Skupen čas:
1
h
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 500 g ananasa
- ca. 400 g manga
- ca. 230 g kokosa
- sok 1 limete
- sok 1 pomaranče
- sok pol limone
- 1 čajna žlička citronske kisline BELLA
- 333 g želirnega sladkorja
Priprava:
PripravaAnanas, mango in kokos olupimo, narežemo na koščke in damo v lonec. Prilijemo iztisnjen limetin, pomarančni in limonin sok ter zavremo. Vse skupaj zmeljemo v mešalniku in primešamo citronsko kislino ter želirni sladkor (v razmerju 2 : 1). Dobro premešamo in kuhamo približno 10 minut. Nato marmelado nadevamo v prekuhane in še vroče kozarce, ki jih dobro zapremo in postavimo na glavo. Čez 5 do 10 minut jih znova obrnemo in pustimo, da se marmelada ohladi.
Za 2–3 kozarce za vlaganje (250 ml).