Tropska marmelada z ananasom, mangom in kokosom

Porcije: 3
Skupen čas: 1 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g ananasa
  • ca. 400 g manga
  • ca. 230 g kokosa
  • sok 1 limete
  • sok 1 pomaranče
  • sok pol limone
  • 1 čajna žlička citronske kisline BELLA
  • 333 g želirnega sladkorja

Priprava:

Priprava

Ananas, mango in kokos olupimo, narežemo na koščke in damo v lonec. Prilijemo iztisnjen limetin, pomarančni in limonin sok ter zavremo. Vse skupaj zmeljemo v mešalniku in primešamo citronsko kislino ter želirni sladkor (v razmerju 2 : 1). Dobro premešamo in kuhamo približno 10 minut. Nato marmelado nadevamo v prekuhane in še vroče kozarce, ki jih dobro zapremo in postavimo na glavo. Čez 5 do 10 minut jih znova obrnemo in pustimo, da se marmelada ohladi.

Za 2–3 kozarce za vlaganje (250 ml).