
Tropska marmelada z ananasom, mangom in kokosom
Porcije:
3
Skupen čas:
60
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
40
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 500 g ananasa, olupljenega in narezanega na koščke
- 400 g manga, olupljenega in narezanega na koščke
- 230 g kokosa, olupljenega in narezanega na koščke
- sok 1 limete
- sok 1 pomaranče
- sok polovice BIO limone NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička citronske kisline
- 333 g želirnega sladkorja
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaNarezan ananas, mango in kokos damo v lonec. Prilijemo iztisnjen limetin, pomarančni in limonin sok ter zavremo. Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom, nato umešamo citronsko kislino in želirni sladkor (v razmerju 2 : 1) ter kuhamo približno 10 minut. Marmelado nadevamo v prekuhane in še vroče kozarce, ki jih dobro zapremo in postavimo na glavo. Čez 5 do 10 minut jih znova obrnemo in pustimo, da se marmelada ohladi.