Tropska marmelada z ananasom, mangom in kokosom

Porcije: 3
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g ananasa, olupljenega in narezanega na koščke
  • 400 g manga, olupljenega in narezanega na koščke
  • 230 g kokosa, olupljenega in narezanega na koščke
  • sok 1 limete
  • sok 1 pomaranče
  • sok pol limone
  • 1 čajna žlička citronske kisline
  • 333 g želirnega sladkorja
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Narezan ananas, mango in kokos damo v lonec. Prilijemo iztisnjen limetin, pomarančni in limonin sok ter zavremo. Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom, nato umešamo citronsko kislino in želirni sladkor (v razmerju 2 : 1) ter kuhamo približno 10 minut. Marmelado nadevamo v prekuhane in še vroče kozarce, ki jih dobro zapremo in postavimo na glavo. Čez 5 do 10 minut jih znova obrnemo in pustimo, da se marmelada ohladi.