Sol z rdečim vinom in zelišči

Nasvet: Sol se odlično ujame z govejimi zrezki, jagnjetino in divjačino.

Porcije: 1
Skupen čas: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 420 g:
  • 400 g jodirane soli PIRANSKE SOLINE
  • ca. 100 ml rdečega vina (npr. merlota VINAKOPER)
  • suha zelišča LE GUSTO (npr. rožmarin, timijan ipd.)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Nasvet: Sol se odlično ujame z govejimi zrezki, jagnjetino in divjačino.

Priprava:

Priprava

Sol stresemo v skledo ter jo počasi in postopoma prelijemo z vinom. Vmes večkrat premešamo in pri tem pazimo, da se sol ne raztopi v preveliki količini vina. Nato jo razporedimo po večjem krožniku in okoli 5 minut sušimo v mikrovalovni pečici pri 600 W. Krožnik vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Primešamo zelišča in z mešanico napolnimo lične kozarce.