
Omaka za žar
Porcije:
1
Čas priprave:
Sestavine
Sestavine:
- 2 čebuli
- 2 žlici olja OSANA
- 2 žlici sladkorja DIAMANT
- 4 žlice kisa LOMEE
- 200 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
- 200 ml paradižnikovega kečapa LOMEE
- 2 žlici worcestrske omake
- sol
- poper LE GUSTO
- aromatični sekanci za žar
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaSesekljano čebulo najprej prepražimo na olju, nato ji primešamo sladkor ter jo zalijemo s kisom in jabolčnim sokom. Dodamo še ostale sestavine, na hitro zavremo ter solimo in popramo po okusu. Sekance približno 1 uro namakamo v vodi. V okroglem žaru na levi strani pripravimo majhno gnezdo z žerjavico (najbolje, da to storimo po peki na žaru, ko je ostalo še nekaj žerjavice). Nanj položimo sekance, da začne nastajati dim. Posodo z omako položimo na desno stran rešetke (indirektni način peke), žar pokrijemo s pokrovom, zgornji zračnik pa zapremo skoraj do konca. Dimimo vsaj 15 minut.