Omaka za žar

Porcije: 1
Čas priprave:
Sestavine
Sestavine:
  • 2 čebuli
  • 2 žlici olja OSANA
  • 2 žlici sladkorja DIAMANT
  • 4 žlice kisa LOMEE
  • 200 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 200 ml paradižnikovega kečapa LOMEE
  • 2 žlici worcestrske omake
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • aromatični sekanci za žar
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Sesekljano čebulo najprej prepražimo na olju, nato ji primešamo sladkor ter jo zalijemo s kisom in jabolčnim sokom. Dodamo še ostale sestavine, na hitro zavremo ter solimo in popramo po okusu. Sekance približno 1 uro namakamo v vodi. V okroglem žaru na levi strani pripravimo majhno gnezdo z žerjavico (najbolje, da to storimo po peki na žaru, ko je ostalo še nekaj žerjavice). Nanj položimo sekance, da začne nastajati dim. Posodo z omako položimo na desno stran rešetke (indirektni način peke), žar pokrijemo s pokrovom, zgornji zračnik pa zapremo skoraj do konca. Dimimo vsaj 15 minut.