
Limonin sirup z meliso
Porcije:
1
Čas priprave:
ca. 30 min + 48 ur za ohlajanje
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za ca. 1 l sirupa:
- 1 velik šopek melise
- 5 bio limon
- 1 kg sladkorja DIAMANT
- 750 ml vode
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaVejice melise operemo, z njih otresemo vodo in jih osmukamo, limone pa narežemo na rezine. Sladkor in vodo zavremo ter pustimo vreti, dokler se mešanica ne zbistri. V sladkorni sirup damo lističe melise in limonine rezine ter ga za 48 ur postavimo na hladno. Sirup precedimo skozi fino cedilo in z njim napolnimo prekuhane steklenice, ki jih dobro zapremo in shranimo na hladno.