Limonin sirup z meliso

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 30 min + 48 ur za ohlajanje
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 1 l sirupa:
  • 1 velik šopek melise
  • 5 bio limon
  • 1 kg sladkorja DIAMANT
  • 750 ml vode
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Vejice melise operemo, z njih otresemo vodo in jih osmukamo, limone pa narežemo na rezine. Sladkor in vodo zavremo ter pustimo vreti, dokler se mešanica ne zbistri. V sladkorni sirup damo lističe melise in limonine rezine ter ga za 48 ur postavimo na hladno. Sirup precedimo skozi fino cedilo in z njim napolnimo prekuhane steklenice, ki jih dobro zapremo in shranimo na hladno.