Korenčkova in bučna marmelada

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 2 velika kozarca za vlaganje:
  • 500 g muškatne buče
  • 500 g korenja
  • 50 g ingverja
  • malo vode
  • 2 limoni
  • 1 pomaranča
  • 500 g želirnega sladkorja (2 : 1)
  • 1 vanilijev strok
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Olupljeno bučo in korenje narežemo na kocke, olupljen ingver pa na tanke lističe. Bučo, koren je, ingver in malo vode v pokriti kozici kuhamo približno 10 minut. Ko se sestavine zmehčajo, jih pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo iztisnjen limonin in pomarančni sok, želirni sladkor in sredico vanilijevega stroka. Premešamo in 5 minut nepokrito kuhamo pri nizki temperaturi. Marmelado prelijemo v pripravljena kozarca, ju dobro zapremo, obrnemo na glavo in pustimo, da se marmelada ohladi.