Koprovo maslo z aromo kozic

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 90 min + 60 min za počivanje
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 kg tigrastih kozic
  • 2 čebuli
  • 2 strok česna
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 2 žlici paradižnikove mezge CARLONI
  • 40 ml vinjaka
  • 500 g čajnega masla MILFINA
  • 1 čajna žlička sesekljanega kopra
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice olupimo, da dobimo 150 g lupin. Lupine, čebulo in česen popražimo na oljčnem olju. Dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo in zalijemo z vinjakom. V ponev stresemo še maslo in vse skupaj počasi segrevamo. Nastalo peno sproti posnemamo in kuhamo pri nizki temperaturi približno 1 uro. Precedimo, vmešamo koper ter solimo in popramo. Ko se maslo ohladi, ga penasto stepemo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!