
Koprovo maslo z aromo kozic
Porcije:
1
Čas priprave:
ca. 90 min + 60 min za počivanje
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 1 kg tigrastih kozic
- 2 čebuli
- 2 strok česna
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 2 žlici paradižnikove mezge CARLONI
- 40 ml vinjaka
- 500 g čajnega masla MILFINA
- 1 čajna žlička sesekljanega kopra
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKozice olupimo, da dobimo 150 g lupin. Lupine, čebulo in česen popražimo na oljčnem olju. Dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo in zalijemo z vinjakom. V ponev stresemo še maslo in vse skupaj počasi segrevamo. Nastalo peno sproti posnemamo in kuhamo pri nizki temperaturi približno 1 uro. Precedimo, vmešamo koper ter solimo in popramo. Ko se maslo ohladi, ga penasto stepemo.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!