Jagodna marmelada

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g bele čokolade CHOCEUR
  • 1 kg jagod
  • 500 g želirnega sladkorja 2 : 1 WIENER ZUCKER
  • pol žličke citronske kisline BELLA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čokolado najprej zamrznemo in zamrznjeno fino nastrgamo. Jagode operemo, očistimo in razpolovimo. Damo jih v lonec, temeljito zmešamo z želirnim sladkorjem in citronsko kislino ter vremo vsaj 3 minute. Dodamo nastrgano čokolado in dobro pretlačimo. Mešanico takoj prelijemo v kozarce za marmelado, ki jih pred tem speremo z vročo vodo, zapremo pokrove in za ca. 10 minut postavimo na glavo. Nato jih obrnemo in pustimo, da se marmelada do konca ohladi.

Namig: Marmelado lahko oplemenitimo z 20 ml belega ruma.