
Domači poletni kečap
Porcije:
1
Čas priprave:
ca. 100 min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Za ca. 0,5 l kečapa:
- 500 g zrelih rdečih paradižnikov
- 70 ml jabolčnega kisa LOMEE
- 2 žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- sol PIRANSKE SOLINE
- ščepec cimeta BELLA
- 2 lovorjeva lista LE GUSTO
- 1 nageljnova žbica
- 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
- 1 žlica jedilnega škroba
- malo vode
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaParadižnike narežemo na majhne kocke. V loncu zavremo kis, sladkor, sol, cimet, lovorjeva lista in nageljnovo žbico. Dodamo narezane paradižnike in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj pri nizki temperaturi kuhamo približno 1 uro. Ko del tekočine povre in se masa zgosti, odstranimo lovorjeva lista in nageljnovo žbico, paradižnikovo maso pa dobro pretlačimo. Jedilni škrob zmešamo z malo vode, ga dodamo h kečapu in še enkrat zavremo. Kečap precedimo skozi fino cedilo in pustimo, da se ohladi.