Domači poletni kečap

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 100 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 0,5 l kečapa:
  • 500 g zrelih rdečih paradižnikov
  • 70 ml jabolčnega kisa LOMEE
  • 2 žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • ščepec cimeta BELLA
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • 1 nageljnova žbica
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • malo vode
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Paradižnike narežemo na majhne kocke. V loncu zavremo kis, sladkor, sol, cimet, lovorjeva lista in nageljnovo žbico. Dodamo narezane paradižnike in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj pri nizki temperaturi kuhamo približno 1 uro. Ko del tekočine povre in se masa zgosti, odstranimo lovorjeva lista in nageljnovo žbico, paradižnikovo maso pa dobro pretlačimo. Jedilni škrob zmešamo z malo vode, ga dodamo h kečapu in še enkrat zavremo. Kečap precedimo skozi fino cedilo in pustimo, da se ohladi.