
Domača dimljena sol
Porcije:
1
Čas priprave:
Sestavine
Sestavine:
- 100 g morske soli
- aromatični sekanci za žar
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaSekance približno 1 uro namakamo v vodi. V okroglem žaru na levi strani pripravimo majhno gnezdo z žerjavico (najbolje, da to storimo po peki na žaru, ko je ostalo še nekaj žerjavice). Nanj položimo sekance, da začne nastajati dim. Dno aluminijaste posode prekrijemo s plastjo morske soli in jo položimo na desno stran rešetke (indirektni način peke), žar pokrijemo s pokrovom, zgornji zračnik pa zapremo skoraj do konca. Sol dimimo najmanj 5 minut. Za močnejši okus po dimu pustimo sol v pokritem žaru dlje časa.
Nasvet: dimljena sol jedem z žara doda poseben okus, odlično se poda k rdečemu mesu, ribam pa tudi k pečeni zelenjavi.