Čebulno maslo s portskim vinom

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 rdeči čebuli (ca. 100 g)
  • 20 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 250 ml portskega vina
  • 250 g čajnega masla MILFINA
  • 3 vejice timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebuli narežemo na drobne kocke. V manjši kozici jih s sladkorjem karameliziramo in zalijemo s portskim vinom. Kuhamo tako dolgo, da povre 1/3 tekočine, nato za pol ure postavimo v hladilnik. Zmehčano maslo stepamo, dokler ne postane lepe bele barve. Nato vanj počasi vmešamo pokuhano vino, začinimo s timijanom ter solimo in popramo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!