Punč iz granatnega jabolka s črnim čajem in rumom

Porcije: 6
Skupen čas: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 kos ingverja (ca. 5–10 g)
  • 2 granatni jabolki
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 80 ml malinovega sirupa
  • 1 l črnega čaja MR. PERKINS
  • 60 ml kubanskega ruma
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Ingver olupimo in razpolovimo. Iz granatnih jabolk z vilicami odstranimo zrna, pri tem pa ujamemo sok. Med, malinov sirup, čaj in ingver zavremo ter dodamo zrna granatnega jabolka in sok, še enkrat na hitro zavremo in pustimo počivati pokrito okoli 5 minut, da se okusi prepojijo. Iz punča odstranimo ingver, dodamo rum in še vroče postrežemo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!