GLÖGG
Punč z mandlji in rozinami

Porcije: 4
Skupen čas: 2 h Čas priprave: 5 min Čas kuhanja: 2 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 pomaranča
  • 750 ml suhega rdečega vina
  • 250 ml belega ruma ali vodke
  • 200 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 20 zrn kardamoma
  • 10 nageljnovih žbic
  • 1 paličica cimeta
  • 1 kos ingverja (ca. 3 cm)
  • 70 g bio rozin NATUR AKTIV
  • 1 zvezdasti janež
  • malo mandljev v lističih HAPPY HARVEST (za okras)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pomarančno lupino najprej nastrgamo, nato pomarančo iztisnemo. Nastrgano lupino, pomarančni sok in vse ostale sestavine – razen mandljev – v velikem loncu na nizki temperaturi kuhamo približno 2 uri. Glögg nato precedimo in postrežemo z mandlji.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!