
GLÖGG
Punč z mandlji in rozinami
Porcije:
4
Skupen čas:
2
h
Čas priprave:
5
min
Čas kuhanja:
2
h
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 1 pomaranča
- 750 ml suhega rdečega vina
- 250 ml belega ruma ali vodke
- 200 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 20 zrn kardamoma
- 10 nageljnovih žbic
- 1 paličica cimeta
- 1 kos ingverja (ca. 3 cm)
- 70 g bio rozin NATUR AKTIV
- 1 zvezdasti janež
- malo mandljev v lističih HAPPY HARVEST (za okras)
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPomarančno lupino najprej nastrgamo, nato pomarančo iztisnemo. Nastrgano lupino, pomarančni sok in vse ostale sestavine – razen mandljev – v velikem loncu na nizki temperaturi kuhamo približno 2 uri. Glögg nato precedimo in postrežemo z mandlji.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!