EGGNOG
Jajčni liker

Porcije: 4
Skupen čas: 230 min Čas priprave: 230 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 strok vanilijev strok
  • 5 rumenjakov iz bio jajc NATUR AKTIV
  • 125 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 350 ml sladke smetane MILFINA
  • 250 ml ruma
  • malo mletega cimeta LE GUSTO
  • malo muškatnega oreščka
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Iz vaniljevega stroka postrgamo sredico. V kovinski skledi zmešamo rumenjake, sladkor in vaniljevo sredico. Mešanico penasto stepamo nad vrelo vodno kopeljo, nato previdno umešamo še sladko smetano. Takoj ko masa postane kremasta, skledo odstavimo in primešamo rum. Po okusu začinimo s cimetom in muškatnim oreščkom. Počakamo približno 3 ure, da se liker ohladi, nato ga prelijemo v stekleničke.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!