Zelenjavni vok s piščančjimi rezinami

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 skodelici basmati riža ALINO
  • 400 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • 2 korenčka
  • 2 bučki
  • 2 mladi čebuli
  • 40 ml sojine omake Asia specialities (po želji)
  • 80 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
  • repično olje OSANA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Riž prelijemo s 4 skodelicami vode, solimo in zavremo. Posodo pokrijemo in riž pri nizki temperaturi v skladu z navodili na embalaži kuhamo tako dolgo, da je kuhan in da je vsa tekočina povrela. Med kuhanjem ga večkrat rahlo premešamo.
Korenček, bučko in mlado čebulo narežemo na tanke rezine, nato pa na manjše trakove narežemo še piščančje fileje, ki jih solimo in popramo. V voku ali ponvi močno segrejemo olje in najprej popražimo piščančje trakove. Dodamo zelenjavo, na hitro popražimo in po želji dodamo še sojino omako. Zalijemo z jušno osnovo, zavremo in odstavimo.