Sočni piščančji zrezki s karijem in ananasovim kečapom

Porcije: 4
Skupen čas: 330 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 5 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Zrezki:
  • 4 piščančji zrezki OKUS PODEŽELJA
  • 2 jušni žlici karija v prahu LE GUSTO
  • pol šopka peteršilja (in še malo za garniranje)
  • -----
  • Ananasov kečap:
  • 1 pločevinka vloženih kolobarjev ananasa (odcejena teža 490 g)
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 kg paradižnikov
  • pol čajne žličke bio čilija v prahu NATUR AKTIV
  • 60 ml kisa
  • 60 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička soli LE GUSTO
  • 1 čajna žlička popra LE GUSTO
  • -----
  • malo olja za pečenje in žar
  • sol in poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Kolobarje ananasa odcedimo, sok prihranimo. Tri kolobarje razpolovimo in prihranimo za dekoracijo. Preostali ananas grobo narežemo. Čebulo fino nakockamo, paradižnike pa narežemo na četrtine.
  2. Čebulo skupaj s čilijem v prahu posteklenimo na olju. Dodamo kis in sladkor. Ko zavre, dodamo še vse druge sestavine. Med občasnim mešanjem počasi kuhamo približno 45 minut, nazadnje dobro zmiksamo in po želji pretlačimo skozi cedilo (ni nujno).
  3. Nastali kečap med mešanjem ukuhavamo še 15 minut, da se zgosti, nato ga takoj nadevamo v sterilne kozarce in zapremo ter pri sobni temperaturi pustimo, da se ohlaja 4 ure.
  4. Piščančje zrezke začinimo s soljo in poprom ter premažemo z oljem. Na žaru jih pečemo približno 2 minuti na vsaki strani oziroma toliko, da tudi v sredici ne bodo več rožnate barve. Kari, 2 jušni žlici ananasovega soka in drobno narezan peteršilj zmešamo. S to marinado zrezke premažemo med pečenjem.
  5. Zrezke nadevamo na ogret pladenj ter jih garniramo s polovicami ananasovih kolobarjev in listki peteršilja. Postrežemo z ananasovim kečapom.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

KORISTNO
Beseda kari označuje tri stvari: rastlino, mešanico začimb in vrsto jedi. Mešanica začimb lahko vsebuje tudi 20 sestavin, običajno pa vsebuje kurkumo, čili, koriander, kumin, ingver in poper.