Sočna piščančja bedra a la mojito z riževo solato

Porcije: 4
Skupen čas: 580 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 9 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Bedra:
  • 12 piščančjih beder OKUS PODEŽELJA
  • 2 limeti
  • 50 ml olja
  • 30 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • pol šopka poprove mete (in še malo za garniranje)
  • -----
  • Riževa solata:
  • 200 g dolgozrnatega riža HAPPY HARVEST
  • 30 ml kisa
  • 50 ml bio grškega oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 50 g rozin sultanin BELLA
  • pol solatne kumare
  • 2 paradižnika
  • -----
  • 1 limeta, narezana na rezine, za okras
  • sol in poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Iz limet stisnemo sok ter ga dobro zmešamo z oljem in sladkorjem. Meto grobo natrgamo in jo primešamo marinadi. Z njo dobro prepojimo bedra. Za vsaj 8 ur jih postavimo v hladilnik.
  2. Riž skuhamo po navodilih na embalaži in pustimo, da se odpari. Kis, olje in rozine zmešamo ter dodamo vročemu rižu. Nato solimo in popramo ter pustimo, da se riž popolnoma shladi. Kumare in paradižnik drobno narežemo in nežno vmešamo v riž.
  3. Marinirana bedrca solimo in popramo ter jih v naoljenem pekaču za žar počasi pečemo približno 1 uro. Pogosto jih obračamo.
  4. Riževo solato nadevamo na pladenj in obložimo s pečenimi bedrci. Na koncu še garniramo z natrganimi listki mete in rezinami limete.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

ZDRAVO
Limete vsebujejo podobne koristne snovi kot limone. S svojo zeleno lupino pa še nekoliko živahneje poživijo vaš krožnik kot njihove rumene sorodnice.