Puranji zrezki v gobovi omaki z rižem

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 skodelici parboiled riža ALINO
  • 4 puranji zrezki OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici oljčnega olja BELLASAN
  • 1 žlica masla MILFINA
  • 1 čebula
  • 200 g svežih šampinjonov
  • 60 ml belega vina
  • 200 ml sladke smetane OMIRA
  • 1 žlička peteršilja LE GUSTO
  • poper LE GUSTO
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Riž prelijemo s 4 skodelicami vode, solimo in zavremo. Posodo pokrijemo in riž pri nizki temperaturi v skladu z navodili na embalaži kuhamo tako dolgo, da je kuhan in da je vsa tekočina povrela. Med kuhanjem ga večkrat rahlo premešamo.
Puranje zrezke po potrebi rahlo potolčemo, solimo in popramo ter jih v ponvi, v kateri smo segreli oljčno olje, z obeh strani na hitro popečemo, nato jih shranimo na toplo.
V ponev, v kateri smo pekli zrezke, dodamo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo očiščene in narezane šampinjone in jih na hitro prepražimo, da se zmehčajo. Zalijemo z vinom in sladko smetano, primešamo peteršilj ter na kratko pokuhamo. Nato dodamo pečene puranje zrezke in vse skupaj pri nizki temperaturi kuhamo še približno  4–6 minut. Na koncu po okusu dosolimo in popramo ter postrežemo z rižem.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!