Puranje prsi z limono z rezanci z zelenim čajem ter grahom

Porcije: 4
Skupen čas: 90 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Puranje prsi:
  • naribana lupina BIO limone
  • 2 stroka česna, strta
  • pol čajne žličke popra
  • 1 čajno žličko soli
  • 50 ml oljčnega olja
  • 8 majhnih zrezkov iz puranjih filejev OKUS PODEŽELJA (po približno 75 g)
  • -----
  • Rezanci z zelenim čajem:
  • 500 g rezancev NATUR AKTIV
  • 150 ml vode
  • 150 ml sladke smetane
  • 3 vrečke zelenega čaja
  • -----
  • Grah:
  • 200 g globoko zamrznjenega graha (odtajanega)
  • 2 jedilni žlici masla
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Za marinado zmešamo limonovo lupinico, česen, sol, poper in olje. Zrezke v skodeli zmešamo z marinado in jih 1 uro pustimo počivati v hladilniku.
  2. Rezance v slanem kropu skuhamo po navodilu na embalaži, da ostanejo čvrsti. Vodo in smetano zavremo v ponvi, ogenj zmanjšamo in dodamo vrečice čaja, ki jih po treh minutah odstranimo.
  3. Meso v drugi ponvi zlatorjavo popečemo. Rezance odcedimo in jih vsujemo v ponev s čajno smetano. Grah na hitro popražimo na maslu, dodamo rezancem in hitro premešamo.
  4. Rezance razdelimo na krožnike, nanje pa položimo kose pečenega mesa.

NASVET
Če uporabljate lupino citrusov, vselej izberite biološko pridelane, saj v lupini ni ostankov pesticidov.