Puranje prsi v naravni omaki s krompirjevo zloženko

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za naravno omako:
  • 50 g puranjih prsi
  • 30 g gomoljne zelene
  • 30 g korenja
  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 1 žlička paradižnikove mezge CARLONI
  • 125 ml refoška VINAKOPER
  • 125 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
  • pol granatnega jabolka
  • timijan
  • -----
  • Za puranje prsi:
  • 300 g puranjih prsi
  • 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za krompirjevo zloženko:
  • 400 g krompirja
  • 200 ml smetane za kuhanje MILFINA
  • 1 strok česna
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 100 g ribane mocarele MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Naravna omaka:
Od puranjih prsi odrežemo 4 zrezke, preostanek uporabimo za omako. Na segretem olju spečemo preostanek puranjih prsi. Dodamo na kocke narezano zeleno, korenje in čebulo ter popečemo. Dodamo mezgo, zalijemo z vinom in mešamo, dokler ne povre. Prilijemo jušno osnovo in pustimo, da je 2/3 povreta. Omako precedimo, dodamo zrna granatnega jabolka in sesekljan timijan ter solimo.

Puranje prsi: Zrezke puranjih prsi na tanko potolčemo ter solimo in popramo. V ponvi jih na vročem oljčnem olju pečemo okoli 3 minute na vsaki strani. Zalijemo s prej pripravljeno omako in pustimo vreti 4–5 minut.

Krompirjeva zloženka: Rezine krompirja v plasteh naložimo v 4 ognjevarne posodice in vmes solimo. Smetano s celim strokom česna solimo in popramo ter zavremo. Koruzni škrob razžvrkljamo v 1 žlici hladne vode in z njim zgostimo smetano. Česen odstranimo iz smetane in mešanico še vročo porazdelimo po krompirju. Dodamo ribano mocarelo in približno 45 minut pečemo v pečici pri 200 °C.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!