Puranja piccata z omako iz češnjevega paradižnika in žafranovimi rezanci

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 25 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g puranjega mesa OKUS PODEŽELJA, narezanega na zrezke
  • malo sveže bazilike
  • 3 žlice oljčnega olja MINOS
  • 100 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 100 g bio pirine moke KORNGOLD
  • malo suhega origana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 360 g omake iz češnjevega paradižnika GOURMET 
  • 300 g testenin GOURMET (vrsta: Tagliatelle allo Zafferano)

Priprava:

Priprava

1. korak: testenine skuhamo po navodilih na embalaži.

2. korak: baziliko drobno sesekljamo in jo skupaj s par kapljicami oljčnega olja vmešamo v vročo omako iz češnjevega paradižnika. Pustimo rahlo vreti 5 minut, nato omako precedimo skozi gosto cedilo.

3. korak: sir Grana Padano naribamo. Na silikonsko podlago natrosimo 4 majhne kroge sira, pri čemer za vsakega porabimo približno eno veliko žlico sira. Pečemo jih v pečici približno 10 minut na 180 °C, da nastane sirni čips.

4. korak: jajci stepemo in primešamo preostanek sira. Začinimo z origanom ter solimo in popramo. V globok krožnik stresemo moko.

5. korak: puranje zrezke previdno potolčemo ter solimo in popramo. Najprej jih povaljamo v moki, nato pa pomočimo v mešanico jajc in sira. Pustimo, da se odcedi. Segrejemo ponev s prevleko proti prijemanju. Na malo oljčnega olja v ponvi previdno popečemo puranje piccate, približno 3 minute na vsaki strani.

6. korak: piccate položimo na papirnato brisačko, da popije odvečno maščobo.

7. korak: testenine razporedimo po krožniku. Obložimo jih s piccato, obogatimo z omako iz češnjevega paradižnika in okrasimo s sirnim čipsom.

Naš nasvet: jed lahko okrasite z dušenimi češnjevimi paradižniki.
Posebne kuhinjske potrebščine: kuhinjske brisačke, silikonska podlaga.