Puran z mocarelo v omaki Arrabbiata po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 kose puranjih zrezkov OKUS PODEŽELJA
  • 1 kozarček omake Arrabbiata NATUR AKTIV
  • 2 kosa mocarele MILFINA
  • sol in poper LE GUSTO
  • začimbe (česen, timijan, origano, dimljena paprika)
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • bazilika
  • priloga: pire krompir
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Iz puranjih prsi odrežemo 4 zrezke (ali uporabimo že narezane zrezke), jih začinimo s soljo, poprom in začimbami, kot so česen, timijan, origano in dimljena paprika. Pokapamo jih z oljem in dobro premažemo, da se olje in začimbe razporedijo po zrezkih.
  3. Odpremo kozarček omake Natur Aktiv Bio Sugo Arrabbiata in ga razporedimo po dnu pekača. Puranje zrezke položimo na vrh omake in pekač potisnemo v ogreto pečico.
  4. Pečemo 20-25 minut, da se zrezki zapečejo in omaka zgosti (dolžina peke je odvisna od debeline zrezkov).
  5. Ko so zrezki pečeni, na vrh nadevamo mocarelo – lahko je v rezinah ali naribana. Midva sva dodala rezino mocarele na vsak zrezek, povrh pa posipala še z naribano mocarelo.
  6. Pečemo še 5-10 minut, da se mocarela stopi in zapeče, nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 minut.
  7. Postrežemo toplo skupaj s pire krompirjem ali kuhanim rižem.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate