Piščančji fileji z gobovo omako in skutnimi štruklji

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za skutne štruklje:
  • 4 skutni štruklji GUSTO GOLD (zamrznjeni)
  • sol
  • -----
  • Za piščančje fileje:
  • 4 piščančji fileji OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • paprika v prahu LE GUSTO
  • -----
  • Za gobovo omako:
  • 600–700 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 40 g masla MILFINA
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 40 ml belega vina
  • 150 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 150 ml sladke smetane MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Skutni štruklji:
Skutne štruklje pripravimo v skladu z navodili na embalaži.

Piščančji fileji:
Piščančje fileje z dlanjo rahlo potolčemo. Na segretem olju jih pri nižji temperaturi z obeh strani popečemo, da dobijo zlato rumeno barvo. Pečene solimo, popramo in potrosimo s ščepcem paprike v prahu ter jih pustimo počivati 2 minuti.

Gobova omaka:
Šampinjone dobro očistimo in razrežemo. Na maslu podušimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo šampinjone in jih pražimo, dokler del tekočine, ki jo spustijo, ne povre. Po šampinjonih potresemo moko, premešamo, na kratko popražimo ter zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Prilijemo sladko smetano, zavremo in nekaj časa dušimo. Omako po okusu solimo in popramo. Tik preden je gotova, ji primešamo še nasekljan peteršilj.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!