Piščančji file z jurčki, perutninskim kapučinom in pirejem

Porcije: 4
Čas priprave: 2,5 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za piščančji file z jurčki:
  • 600 g piščančjega fileja OKUS PODEŽELJA
  • oljčno olje MINOS
  • 400 g jurčkov
  • peteršilj
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za perutninski kapučino:
  • 2.5 l vode
  • 1.25 kg perutninskih kosti
  • 100 g korenja
  • 50 g zelene
  • 50 g pora
  • 40 g čebule
  • 75 g peteršiljeve korenine
  • zelišča (lovorjev list, vejica timijana, vejica rožmarina, peteršilj)
  • 1 čajna žlička masla MILFINA
  • sol
  • poper v zrnu LE GUSTO
  • -----
  • Za pire:
  • 1 kg krompirja
  • 150 g masla MILFINA
  • 50 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piščančji file z jurčki:
Piščančji file solimo in popramo ter ga najprej na olju z obeh strani na hitro popečemo, nato ga v pečici pri 150 °C pečemo še 25 minut. Jurčke narežemo na majhne kocke in jih na oljčnem olju pražimo približno 5 minut. Jurčke solimo in popramo po okusu, jih potresemo s sesekljanim peteršiljem ter na rahlo premešamo.

Perutninski kapučino:
Perutninske kosti, narezano zelenjavo in zelišča damo v vodo, zavremo, solimo in popramo ter na nizki temperaturi kuhamo 2 uri. Jušno osnovo, ki smo jo dobili, precedimo skozi gosto cedilo.
Pred serviranjem v nekoliko višjo in ožjo posodo nalijemo 100 ml vroče jušne osnove, ji dodamo čajno žličko hladnega masla in jo s paličnim mešalnikom pretlačimo, da se na vrhu ustvari pena, s katero naredimo krog po robu krožnika.
Namig: jušno osnovo, ki je ostala, v manjših posodah shranimo v zamrzovalniku, kuhano zelenjavo iz jušne osnove pa pretlačimo s paličnim mešalnikom in uporabimo za gostenje omak ali pripravo juhe.

Pire:
Olupljen krompir razkosamo in ga skuhamo v slanem kropu. Ko ga odcedimo, še vročemu dodamo maslo in vroče mleko ter ga pretlačimo. Pire na koncu po potrebi dosolimo.