
Nadevan piščanec
Porcije:
3
Čas priprave:
20 min za pripravo + 90 min za peko
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 1 bio piščanec NATUR AKTIV
- 2 in pol velike žemlje
- 1 dl bio dalj časa svežega mleka NATUR AKTIV
- pol čebule
- sončnično olje OSANA
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
- ščepec majarona LE GUSTO
- 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- črni poper LE GUSTO
- mešanica začimb za piščanca LE GUSTO
- 2 korenčka
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZa nadev žemlje narežemo na majhne kocke, jih poparimo z vročim mlekom ter premešamo. Nasekljano čebulo prepražimo na olju ter jo skupaj z nasekljanim peteršiljem, majaronom in jajcem dodamo v nadev. Solimo in popramo po okusu ter vse skupaj rahlo premešamo. Z maso nadevamo trebušno votlino piščanca, ki ga po potrebi zvežemo s kuhinjsko vrvico. Piščanca posujemo s piščančjo mešanico začimb ter ga položimo v pekač, v katerega dodamo malo olja in na kolobarje narezano korenje. Pečemo pri 180 °C uro in pol. Med peko piščanca večkrat polijemo z vročim sokom, ki se nabira na dnu pekača.