Nadevan piščanec

Porcije: 3
Čas priprave: 20 min za pripravo + 90 min za peko
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 bio piščanec NATUR AKTIV
  • 2 in pol velike žemlje
  • 1 dl bio dalj časa svežega mleka NATUR AKTIV
  • pol čebule
  • sončnično olje OSANA
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • ščepec majarona LE GUSTO
  • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • črni poper LE GUSTO
  • mešanica začimb za piščanca LE GUSTO
  • 2 korenčka
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za nadev žemlje narežemo na majhne kocke, jih poparimo z vročim mlekom ter premešamo. Nasekljano čebulo prepražimo na olju ter jo skupaj z nasekljanim peteršiljem, majaronom in jajcem dodamo v nadev. Solimo in popramo po okusu ter vse skupaj rahlo premešamo. Z maso nadevamo trebušno votlino piščanca, ki ga po potrebi zvežemo s kuhinjsko vrvico. Piščanca posujemo s piščančjo mešanico začimb ter ga položimo v pekač, v katerega dodamo malo olja in na kolobarje narezano korenje. Pečemo pri 180 °C uro in pol. Med peko piščanca večkrat polijemo z vročim sokom, ki se nabira na dnu pekača.