Indijski piščančji kari

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 280 g bio riža NATUR AKTIV
  • 1 kozarec indijske omake balti ASIA
  • 100 ml kokosovega mleka ASIA
  • 100 g mlade čebule
  • 140 g korenja
  • 4 piščančja bedra
  • 2 žlici masla MILFINA
  • 5 g koriandra
  • malo popra LE GUSTO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

S piščančjih beder odstranimo kožo ter kosti in meso narežemo na večje kocke. Korenje olupimo in razpolovimo po dolžini. Polovice narežemo na 1 cm velike koščke. Zeleni del mlade čebule odrežemo, mladi del pa narežemo na fine kolobarčke.
V voku ali ponvi segrejemo maslo. Dodamo na kocke narezano meso, solimo, popramo in pečemo na zmerni temperaturi. Po 2 minutah dodamo korenje, čez 2 minuti pa še mlado čebulo. Vse sestavine pečemo ca. 7 minut in jih pri tem večkrat dobro premešamo. Nato dodamo kokosovo mleko in indijsko omako balti. Vse skupaj počasi kuhamo ca. 15 minut, dokler ni piščančje meso mehko.
Koriander fino nasekljamo. V kari ga vmešamo, tik preden ga postrežemo. Po okusu še solimo in popramo. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.