Hrustljava piščančja bedra s korenovkami

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 cela piščančja bedra Okus podeželja (zgornji in spodnji del)
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 šopek timijana, osmukanega
  • 8 večjih čvrstih (ne moknatih) BIO krompirjev NATUR AKTIV z lupino
  • 4 korenčki, neostrgani
  • 4 pastinaki, neostrgani
  • 2 rdeči čebuli, olupljeni
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Pečico segrejemo na 180 °C (ventilator). Meso zmešamo in mariniramo s polovico olja, timijanom, soljo in poprom.
  2. Krompir narežemo na osmine, korenje in pastinak pa vzdolžno na četrtine. Čebulo narežemo na krhlje.
  3. Zelenjavo premešamo s preostalim oljem, soljo in poprom.
  4. Zelenjavo porazdelimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, med njo pa enakomerno razdelimo še meso.
  5. Pekač naj bo v pečici približno pol ure, da se jed hrustljavo zapeče.

NAMIG
Jed je odlična tudi z drobno narezanim brokolijem, cvetačo in kolerabo!