Gratiniran piščanec z rabarbarinim čatnijem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za rabarbarin čatni:
  • 1 čebula
  • 400 g rabarbare
  • 2 žlici kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 20 ml belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 20 ml džina
  • 10 g ingverja
  • 3 klinčki
  • 2 lovorova lista
  • 3 brinove jagode
  • -----
  • Za gratiniranega piščanca in riž:
  • 1 skodelica bio parboiled riža NATUR AKTIV
  • 50 g narezanih mandljev HAPPY HARVEST
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 600 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici sončničnega olja OSANA
  • 2 zavoja mozzarelle CARLONI
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rabarbarin čatni: Čebulo narežemo na majhne kocke, olupljeno rabarbaro pa na približno 3 cm dolge koščke. Sladkor karameliziramo v kozici, na njem na hitro prepražimo nakockano čebulo in rabarbaro ter zalijemo z mešanico balzamičnega kisa in džina. Ingver olupimo in nastrgamo ter dodamo klinčke, lovorova lista in brinove jagode. Pustimo rahlo vreti okoli 5 minut, nato klinčke, lovorove liste in brinove jagode odstranimo iz čatnija.

Gratiniran piščanec in riž: Riž pripravimo po navodilih na embalaži. V ponvi brez maščobe popražimo mandljeve lističe, dodamo kuhan riž in maslo, solimo in dobro premešamo. Pečico segrejemo na 200 °C z vključenim zgornjim gretjem. Piščančje fileje solimo in popramo ter jih na vsaki strani na olju pečemo približno 4 minute. Mocarelo narežemo na rezine in jih položimo na piščančje fileje ter vse skupaj 5–6 minut gratiniramo v pečici.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!