Glazirane puranje prsi z maroni in grahom

Porcije: 4
Skupen čas: 350 min
Čas priprave: 170 min
Čas kuhanja: 3 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 200 ml belega vina
  • 100 ml medu GRANDESSA
  • 120 g masla MILFINA
  • 2 g posušenega majarona LE GUSTO
  • 2 g posušenega timijana LE GUSTO
  • malo nastrgane limonine lupinice
  • ca. 2 kg puranjih prsi OKUS PODEŽELJA (brez kože in kosti)
  • 300 g olupljenih maronov
  • 300 g graha
  • ščepec sladkorja HAPPY HARVEST
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Belo vino in med segrevamo v majhnem loncu, dokler ne povre približno 2/3 tekočine. Dodamo 100 g masla, začimbe in limonino lupinico, dobro premešamo in za približno 2 uri postavimo v hladilnik. Puranje prsi solimo, natremo s pripravljeno masleno zmesjo in položimo v ognjevaren pekač. V pečici jih pečemo približno 3 ure pri 120 °C. Med peko meso večkrat premažemo z masleno zmesjo in obrnemo. Približno 20 minut pred koncem peke v pekač dodamo še marone. Grah približno 1 minuto blanširamo v zadostni količini slanega kropa, nato ga hitro ohladimo v zelo mrzli vodi. Dobro odcejen grah v veliki ponvi na kratko popražimo na 20 g razpuščenega masla. Po okusu ga sladkamo, solimo in popramo.