Glazirane puranje prsi z ananasovim rižem

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Puranje prsi:
  • 1 puranje prsi (približno 1 kg)
  • 1 žlica finih začimb v mlinčku znamke GOURMET (sorta: garam masala)
  • malo sončničnega olja OSANA
  • 2 žlici medu GRANDESSA
  • 125 g čipsa ALL NATURAL, rahlo nadrobljenega
  • -----
  • Ananasov riž:
  • 200 g mešanice dolgozrnatega in divjega riža GOURMET
  • 5 dateljnov brez koščic HAPPY HARVEST, drobno narezanih
  • četrtina ananasa, narezanega na kocke
  • šopek koriandra, grobo natrganega
  • -----
  • Ostalo:
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Puranje prsi začinimo z začimbno mešanico garam masala, soljo in poprom ter jih v vroči ponvi na olju z vseh strani popečemo. Nato jih v predhodno segreti pečici pri 120 °C pečemo približno 45 minut.

Riž skuhamo v rahlo soljeni vodi po navodilih na embalaži, nato ga odcedimo in vanj vmešamo dateljne, ananas in polovico koriandra.

Pečene puranje prsi po vrhu premažemo z medom in posujemo s čipsom, nato jih narežemo na rezine. Riž razporedimo po krožniku, nanj pa položimo rezino puranjih prsi. Jed okrasimo s preostalim koriandrom.

Namig: Namesto koriandra lahko uporabite tudi meto ali peteršilj.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!