Coq au vin

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 2 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 200 g rjavih šampinjonov
  • 2 čebuli
  • 150 g pečene slanine
  • 1,5 kg celega piščanca OKUS PODEŽELJA
  • 1 žlica gladke pšenične moke KORNGOLD
  • ekstra deviško oljčno olje CASTELLO
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 40 ml vinjaka
  • 0.75 l refoška VINAKOPER
  • svež timijan
  • rožmarin
  • peteršilj
  • 3 stroki česna
  • malo muškatnega oreščka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V velikem loncu na razpuščenem maslu popečemo polovice šampinjonov, da porjavijo, nato jih vzamemo iz lonca. Čebuli olupimo in narežemo na kocke. Stresemo jih v isti lonec skupaj z nakockano slanino in pražimo, da čebula postekleni, slanina pa se razpusti. Nato vse skupaj vzamemo iz lonca in damo na stran.
Piščanca razrežemo na 4 dele in mu odstranimo hrbtenico. Solimo, popramo in piščančje kose potresemo z moko. Na hitro jih popečemo v istem loncu, kamor smo prej vlili nekaj oljčnega olja, dodamo paradižnikovo mezgo in spet na hitro popražimo.
Zalijemo z vinjakom in prelijemo z rdečim vinom. Zelišča povežemo v šopek, jih skupaj s sesekljanim česnom damo v omako in začinimo z muškatnim oreščkom. Jed pokrito dušimo približno 1 uro.
V lonec stresemo šampinjone, slanino in čebulo ter pustimo, da vse skupaj rahlo vre še približno 45 minut. Na koncu solimo in popramo ter postrežemo s svežo bageto.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!