Coq au vin

Porcije: 4
Skupen čas: 165 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 135 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 200 g rjavih šampinjonov, razpolovljenih
  • 2 čebuli, narezani na kocke
  • 150 g pečene slanine, narezane na kocke
  • 1.5 kg celega piščanca OKUS PODEŽELJA
  • 1 žlica gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • oljčno olje CASTELLO
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 40 ml vinjaka
  • 0.75 l refoška
  • svež timijan, rožmarin in peteršilj
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • malo muškatnega oreščka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Ostalo:
  • francoska bageta OKUS TRADICIJE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V velikem loncu na razpuščenem maslu popečemo razpolovljene šampinjone, da porjavijo, nato jih vzamemo iz lonca. Čebulo in slanino stresemo v isti lonec in pražimo, dokler čebula ne postekleni, slanina pa se razpusti. Nato vse skupaj vzamemo iz lonca in damo na stran.

Piščanca razrežemo na 4 kose in mu odstranimo hrbtenico. Solimo, popramo in piščančje kose potresemo z moko. Na hitro jih popečemo v istem loncu, kamor smo prej vlili nekaj oljčnega olja, dodamo paradižnikovo mezgo in ponovno na hitro popražimo.

Zalijemo z vinjakom in rdečim vinom. Zelišča povežemo v šopek, jih skupaj s česnom damo v omako in začinimo z muškatnim oreščkom. Jed pokrito dušimo približno 1 uro.

V lonec stresemo šampinjone, slanino in čebulo ter pustimo, da vse skupaj rahlo vre še približno 45 minut. Na koncu solimo in popramo ter postrežemo s svežo bageto.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!