Burrito v skledi

Porcije: 4
Skupen čas: 90 min
Čas priprave: 65 min
Čas kuhanja: 25 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 žlica orientalske kumine
  • 1 žlica origana LE GUSTO
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 čajna žlička popra LE GUSTO
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice olja OSANA
  • sok 1 limete
  • 600 g piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
  • 400 g riža HAPPY HARVEST
  • 2 paradižnika
  • 2 avokada
  • 2 čebuli
  • 150 g ribane mocarele MILFINA
  • 250 g kisle smetane MILFINA
  • 1 šopek svežega koriandra
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za marinado v skledi zmešamo kumino, origano, sol, poper, čili, drobno nasekljan česen, olje in limetin sok. V marinadi z vseh strani povaljamo piščančje prsi, nato jih približno 1 uro mariniramo v hladilniku. Medtem skuhamo riž. Piščančje prsi v ponvi spečemo z obeh strani, odstavimo in narežemo na koščke. Paradižnika in avokada narežemo na kocke, čebuli pa drobno nasekljamo. Dno globokega krožnika prekrijemo z rižem, na katerega razporedimo pečene piščančje prsi, paradižnik, čebulo, avokado in mocarelo. Okrasimo s kislo smetano in svežim koriandrom.