Turške köfte z jogurtovo pomako

Porcije: 6
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za köfte:
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • pol šopka peteršilja
  • pol majhnega rdečega čilija
  • 500 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička orientalske kumine
  • 1 žlica finih ovsenih kosmičev KNUSPERONE
  • repično olje OSANA za peko
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 12 lesenih nabodal
  • -----
  • Za pomako:
  • 1 strok česna
  • 100 g polnomastnega jogurta MILFINA
  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • 20 g drobno sesekljanega drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Köfte: Čebulo, česen, peteršilj in čili drobno sesekljamo. V posodi dobro premešamo mleto meso, peteršilj, čebulo, česen, čili, kumino in ovsene kosmiče ter solimo in popramo. Iz mesne zmesi oblikujemo majhne hlebčke in jih nabodemo na nabodala.
V veliki ponvi segrejemo olje, vanjo položimo nabodala in pečemo pri srednji temperaturi okoli 4–6 minut na obeh straneh.
Pomaka: Česen drobno sesekljamo, nato vse sestavine dobro premešamo, solimo in popramo.