Telečja rulada v zeliščni omaki s šampinjoni

Porcije: 6
Čas priprave: 180 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 zavoja HOFERjeve že pripravljene telečje rulade
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 1–2 žlici provansalskih zelišč LE GUSTO
  • 1 goveja jušna kocka LE GUSTO
  • 200 ml smetane za kuhanje MILFINA
  • 600 ml vode PRIMULA
  • moka KORNGOLD
  • olje OSANA
  • maslo MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rulado z vseh strani popečemo v ponvi na vročem olju. V 600 ml vode razpustimo jušno kocko in jo na kratko pokuhamo. Rulado nato položimo v pekač in jo prelijemo z nekaj jušne osnove. V pekač damo še razpolovljeno čebulo in vse skupaj pečemo pri 200 °C približno 2 uri in pol. Vmes rulado večkrat prelijemo z nekaj jušne osnove, da se ne izsuši.
Po približno uri in 15 minutah pečenja rulado obrnemo, soku od rulade, ki se je nabral v pekaču, pa primešamo provansalska zelišča. V ponvi razpustimo nekaj masla in na njem popražimo šampinjone, ki smo jih prej očistili in narezali na rezine. Solimo in popramo po okusu, nato jih prav tako dodamo v sok od rulade.
Po končanem pečenju rulado vzamemo iz pekača, jo zavijemo v alu folijo in pustimo počivati na toplem. Čebulo zavržemo. Omako s šampinjoni iz pekača prelijemo v ponev. V drugi ponvi segrejemo žlico masla, ki mu dodamo žlico moke. Na kratko prepražimo in uporabimo za zgostitev omake. Pazimo, da omake ne zgostimo preveč. Omako po potrebi dosolimo, ji dodamo smetano za kuhanje in na kratko prevremo.
Rulado razrežemo, serviramo na krožnik in jo prelijemo z zeliščno omako s šampinjoni. Zraven postrežemo zelenjavne polpete Gartengold.