Telečja pečenka z domačimi cmoki

Porcije: 4
Čas priprave: 2,5 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za telečjo pečenko:
  • 1 kg telečje rulade
  • 2 žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 100 g gomolja zelene
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 0.2 l rdečega vina
  • 0.5 l jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 1 čajna žlička brinovih jagod
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina
  • mleti čili LE GUSTO (po želji)
  • poper LE GUSTO
  • sol
  • -----
  • Za domače cmoke:
  • 400 g mokastega krompirja
  • 300−500 g ostre moke KORNGOLD
  • 3 žlice masla MILFINA
  • 4 žlice krušnih drobtin KORNGOLD
  • 1 žlica drobnjaka LE GUSTO
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Telečja pečenka:
Telečjo rulado pri srednji temperaturi z vseh strani popečemo na oljčnem olju. Čebulo, korenček in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Meso vzamemo iz posode in na preostali maščobi podušimo zelenjavo. Dodamo paradižnikovo mezgo, na kratko prepražimo in zalijemo z rdečim vinom. Meso položimo na zelenjavo, prilijemo jušno osnovo, zavremo, nato pa vse skupaj pri srednji temperaturi pokrito dušimo 1,5 do 2 uri. Po eni uri dušenja dodamo brinove jagode, strok česna, vejico rožmarina ter ščepec čilija. Ko je pečenka gotova, jo vzamemo iz posode in precedimo omako. Omako popramo po okusu in jo po potrebi dosolimo.

Domači cmoki:
Neolupljen krompir skuhamo v kropu. Nato ga olupimo, pretlačimo in dobro solimo. V skoraj hladen krompir umešamo toliko moke, da nastane zelo suho, drobljivo testo. Z rokami oblikujemo cmoke, ki jih nato v slanem kropu kuhamo približno 20 minut. V ponvi razpustimo maslo in na njem prepražimo drobtine. Dodamo jim drobnjak in jih potresemo po cmokih.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!