Telečja pečenka s skutnimi štruklji in zelenjavo

Porcije: 4
Čas priprave: 2,5 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za telečjo pečenko:
  • 1.5 kg telečje rulade
  • 50 g korenja
  • 50 g gomolja zelene
  • 50 g peteršiljevega korena
  • 0.25 l jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • sončnično olje OSANA
  • 2–3 žlice kisle smetane MILFINA
  • sol
  • črni poper LE GUSTO
  • -----
  • Za prilogo:
  • cesarska ali puszta zelenjava GARTENGOLD
  • skutni štruklji GUSTO GOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Telečjo rulado vsaj uro pred začetkom pečenja vzamemo iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo. Zelenjavo narežemo na drobne kocke. Rulado solimo in popramo ter jo skupaj z narezano zelenjavo z vseh strani popražimo na olju. Dolijemo jušno osnovo in na kratko pokuhamo. Vse skupaj preložimo v pekač in v pečici pri 180 °C pečemo približno 2 uri.
Ko je rulada pečena, jo vzamemo iz pekača in zavijemo v alu folijo, da ostane topla. Zelenjavo in sok, ki se je nabral v pekaču, s paličnim mešalnikom pretlačimo, da dobimo omako, ki jo po okusu začinimo s soljo in poprom ter zgostimo z 2–3 žlicami kisle smetane.
Pečenko, ki smo jo razrezali na enakomerno debele rezine, preložimo na tople krožnike in prelijemo z omako. Zraven postrežemo skutne štruklje in kuhano cesarsko ali puszta zelenjavo.