Telečja obara z ajdovo kašo in šampinjoni

Porcije: 5
Skupen čas: 1 h
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g telečjega pleča
  • 1 manjša bio čebula NATUR AKTIV
  • 2 bio korenja NATUR AKTIV
  • 80–100 g ajdove kaše LANDVOGT
  • 10 šampinjonov
  • 2 pesti bio zamrznjenega graha GARTENGOLD
  • vejica bio svežega peteršilja, majarona in drobnjaka NATUR AKTIV
  • sol po okusu
  • poper LE GUSTO po okusu
  • 1 žlica pirine polnozrnate moke KORNGOLD
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata CARLONI
  • bio pirin kruh NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo, korenje, meso in šampinjone narežemo na manjše koščke. Na nekaj žlicah olja popražimo čebulo. Ko se razpusti, dodamo meso, korenje in šampinjone. Vsebino pokuhavamo, da tekočina izhlapi. Med pokuhavanjem posodo zapiramo s pokrovom.
Ko tekočina izhlapi, pražimo še minuto, nato pa vse skupaj zalijemo z 1–2 litroma tekočine. Dodamo začimbe, sol in poper ter kuhamo 30 minut. Po tem času dodamo ajdovo kašo. Kuhamo nadaljnih 15 minut, dodamo še grah in nadaljujemo s kuhanjem za nekaj minut. Medtem v manjši skodelici z enim decilitrom vode zmešamo moko in koncentrat. Vsebino vmešamo v obaro in jo pustimo da zavre in se kuha še minuto. Obaro postrežemo s kruhom.