Tatarski biftek v krompirjevem gnezdecu z avokadovo kremo

Porcije: 4
Skupen čas: 1 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g krompirja
  • repično olje OSANA za peko
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • 2 žlici polnomastnega jogurta MILFINA
  • polovica paradižnika
  • 300 g gurmanskega tatarskega biftka KOŠAKI
  • 1 bela čebula
  • 8–12 kaper GOURMET
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Avokado olupimo in odstranimo koščico. Dodamo sok limete ter posolimo in popopramo. Pretlačimo s paličnim mešalnikom. Primešamo jogurt ter na drobne kocke narezan paradižnik, ki smo mu prej odstranili semena.

Krompir olupimo in narežemo na zelo tanke trakce. Razporedimo jih po kovinskem cedilu, nanje položimo še drugo kovinsko cedilo in pritisnemo, da nastane gnezdece. Nato krompir z obema cediloma vred ocvremo v vročem olju in ga na koncu posolimo. Cedilo naj ne bo prefino, da se krompir ne bi zlepil na površino.

Tatarski biftek nadevamo v krompirjevo gnezdece ter postrežemo s kaprami in narezano čebulo ter okrasimo z avokadovo omako.