Steak z istrskimi fuži na kremni omaki iz tartufov in šampinjonov

Porcije: 4
Čas priprave: 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g istrskih fužev ZIGANTE
  • čajno maslo MILFINA
  • 4 zamrznjeni goveji steaki
  • sončnično olje OSANA
  • oljčno olje z okusom črnih tartufov ZIGANTE
  • 1 čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 125 ml belega vina
  • 125 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 125 ml smetane za kuhanje MILFINA
  • 2 čajni žlički paste iz tartufov in šampinjonov ZIGANTE
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Istrske fuže skuhamo v slanem kropu. V ponvi segrejemo 1 žlico masla in malo oljčnega olja z okusom črnih tartufov ter na njem rahlo popečemo odcejene fuže.
Steake odtalimo ter jih solimo in popramo. Veliko, težko ponev močno segrejemo ter v njej na olju popečemo steake (približno 5 minut na vsaki strani). Pečene steake pokapamo z malo oljčnega olja z okusom črnih tartufov, jih zavijemo v alufolijo in jih pustimo počivati na toplem 5 minut.
Čebulo drobno nasekljamo, očiščene šampinjone pa narežemo na rezine. V ponvi razpustimo 1 žlico masla in v njem najprej rahlo prepražimo čebulo, nato pa še šampinjone. Vse skupaj zalijemo z belim vinom, nato prilijemo jušno osnovo, zavremo in kuhamo toliko časa, da ostane samo še polovica tekočine. Dodamo smetano za kuhanje ter pasto iz tartufov in šampinjonov, še enkrat zavremo ter po okusu solimo in popramo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!