Rožnati goveji steaki s svedrčki in baziliko

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 goveja steaka iz stegna
  • repično olje OSANA za peko
  • 1 majhna čebula
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 200 g svedrčkov CARLONI
  • 30 g čajnega masla MILFINA
  • malo bazilike
  • 30 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V ponev z vročim oljem položimo steaka in ju pečemo približno 3 minute na vsaki strani. Nato ju vzamemo iz ponve in damo počivat na toplo. Čebulo olupimo in nakockamo, češnjev paradižnik pa narežemo na četrtine in mu odstranimo semena. Nato v osoljeni vodi skuhamo testenine. Medtem ko se kuhajo, v ponvi na segretem maslu podušimo na kocke narezano čebulo. Dodamo baziliko in narezan češnjev paradižnik, zalijemo z malo vode, v kateri se kuhajo testenine, ter vmešamo sir Grana Padano.
Ko so testenine skuhane al dente, jih odcedimo, stresemo v omako in dobro premešamo. Nato jih razporedimo na krožnike. Zrezke narežemo na tanjše trakove in položimo čez testenine. Vse skupaj potresemo z naribanim sirom Grana Padano in okrasimo z lističi bazilike.